Vicariatul Greco Catolic Ucrainean din Romania

Parohia din Teceu Mic | Vicariatul grecocatolic ucrainean

Parohia din Teceu Mic

Parohia Greco catolica ucraineana Sfantul mucenic Gheorghe din Teceu Mic, jud. Maramures, Romania

Biserica zidita din caramida. Constructia a inceput in anul 1985 de catre pr. Vasile GODENCIUC si a durat pana in anul 1992. Constructia a fost sub forma de capela, deoarece regimul ateu nu permitea construirea de biserici (era perioada cand multe biserici au fost daramate).

In anul 1994 au fost reluate lucrarile de constructie de catre pr. Iura GODENCIUC, fratele pr. Vasile. Au fost construite: pronaosul, turnul bisericii si s-a cumparat un clopot,s-a pus pardosea de scandura de brad, precum si tencuielile interioare si exterioare.

Din 20 septembrie 1998 a fost numit paroh, pr. Paul- Ioan ALMASI. La inundatia din 03-05 noiembrie 1998 cand raul Tisa a revarsat producand pagube imense localitatii, si cladirea bisericii a fost afectata. Din lipsa de fonduri, de abia in toamna anului1999 au inceput lucrarile de reparatii. De asemeni s-a construit balconul (corul) cat si scarile de acces in balcon, s-au pus pardoseli de gresie si s-a adaugat la cladirea bisericii sacristia.

In primavara anului 2001 biserica a fost din nou afectata prin revarsarea raului Tisa, dar neavand fonduri, nu s-au facut nici un fel de reparatii. De abia in toamna anului 2009 prin bunavointa si ajutorul a cativa binefacatori din afara tarii, s-au renovat peretii interiori si s-a aplicat izolatia termica.

Biserica nu are iconostas.